maanantai 6. joulukuuta 2010

Pikkujoulushotti ja apuja kaivataan kuvien kanssa!

Lauantain pikkujoulujen ykkösdrinkki (ainakin itselle) oli Kuningatarshotit! Ja näitähän voi sitten varioida ihan oman mielensä mukaan, että käyttäkää rohkeasti mielikuvitusta kun valitsette likööriä ja mehukeittoa. Meillä oli vadelmalikööriä ja mustikkakeittoa ja tietysti kermaa. Tuli aika jouluisen värisiäkin.

Ja näin se tapahtuu:

1. Kaada shottilasi puolilleen valitsemaasi likööriä.

2. Kaada varovasti mehukeittoa liköörin päälle. Jos arveluttaa, voit valuttaa keiton lusikkaa pitkin.

3. Ravista kuohukermaa purkissa niin että se ihan aavistuksen paksuuntuu. Kaada, jälleen varovasti, kermaa shotin päälle. Taas lusikka on hyvä apu jos haluaa erityisen nättejä shotteja.

4. Kippaa juoma kerralla naamariin. Jos liköörin jälkimaku yököttää, voi shotin ainekset sekoittaa keskenään. Silloin ei tarvitse edes huolehtia siitä miltä shotti näyttää. Vaikka loppuillasta sillä ei muutenkaan ole väliä. :D

Mutta hei, viisaammat! Nyt kaipaa apuja. Kertokaa miten saan laitettua tänne isompia kuvia venyttämättä kuvaa kirjoitusvaiheessa, koska silloin kuvista tulee iha suttua. Pitääkö kuvat ensin käpistellä sopiviksi jollakin ohjelmalla? Jos niin, niin mitä ohjelmaa suosittelette? Pitääkö ladata jonkun mutkan kautta? Voiko koodiin tehdä muutoksen kuvien koolle? Mitä ihmettä mun pitäis tehdä? Olen hukassa... Hjälp!

5 kommenttia:

 1. asenna windows live writer ja kirjoita blogia sen kautta. niiiin paljon helpompaa. siinä kuvia voi venytellä isommaksi ilman, että laatu mössööntyy. ellei kuvat oo superpieniä.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla käytössä uusi vain vanha tekstieditori? Kun uudessa ainakin saa ilman ongelmia suurennettua kuvan sen jälkeen kun sen on lisännyt, eikä niitä tarvitse mitenkään venyttää.

  VastaaPoista
 3. Noora, mun kuvat on ennemmin liian suuria :D Tai siis kun lataan ne bloggerin kautta niin niistä tulee ton kokosia kun blogissa on ollu, mutta jos laitan esim Flickrin kautta niin sit ne on iha hurjan suuria ja menee mössöks kun pienentää... Mutta vois ihan piruuttaan kokeilla sitä live writeriä, ei siitä ainaskaan haittaan oo. :)

  Jenna, ei aavistustakaan onko käytössä uus vai vanha. Mistäs sen saan selville? Oon ihan käsi näissä. Melkein nolottaa... :D

  VastaaPoista
 4. Sen löytää siis sieltä asetuksista, ihan siinä perusasetusten alimpana on "valitse tekstieditori".
  Luulisi, että se päivitetty editori on oheisasetuksena, mutta en tiedä... Nämä sun ongelmat kuulostaa kyllä sellaisilta, että käytössä olisi tuo vanhempi. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jenna! Löysin tuon tekstieditori-jutun ja oikeassa olit että mulla oli se vanhempi käytössä. Klikkasin päivitetyn editorin käyttöön ja loistavasti löyty kuvien koot ja muut. :)

  VastaaPoista