perjantai 22. lokakuuta 2010

Paras Punajuuripasta ikinä!

Eilisen ruokaflopin jälkeen kaipasin jotakin oikein kunnollista ja hyvää syötävää. Mieleeni tupsahti ajatus Punajuuripastasta jota on pitänyt askarrella jo pidemmän aikaa, mutta enpä vain ole saanut aikaiseksi. Kaikki ainekset kuitenkin löytyivät kaapista, joten voilá, tässä teille ohje todelliseen kasvisherkkuun!

Nämä tarvitset:
4-5 tuoretta punajuurta
1 iso sipuli
loraus öljyä paistamiseen
2 dl vettä
ripaus suolaa ja pippuria
1 rasia (200 g) yrttituorejuustoa
(tuoretta basilikaa)

pastaa josta itse tykkäät

Valitse vaatteet sen mukaan että punajuuri sotkee kuitenkin. Kiskaise kumihanskat käteen. Kuori ja raasta (tai silppua vapaalla tyylillä) punajuuret. Lohko sipuli.

Pannu tai kattila kuumaksi, öljyä pohjalle ja vippaa punajuuriraaste ja sipuli pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Älä kuitenkaan ylimausta sillä lopuksi lisättävä tuorejuusto tuo paljon makua. Lisää vesi. Itse laitoin 2 dl, mutta jos tykkät saada enemmän kastiketta laita vettä enemmän.

Pannun sisältö muistuttaa hämmentävästi True Blood-räjähtänyttä vampyyria. Älä hätäänny tästä vaan laita kansi päälle ja anna muhia hiljalleen kiehuen 20 min. Omaan pannuuni ei ole kantta joten taiteilin leivinpaperista korvikkeen. Thadaaaa!

Kun määrätty 20 minuttia on kulunut, laita pastavesi kiehumaan. Lisää punajuuri-sipuli-mauste-vesiseokseen yrttituorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa voi lisätä vettä ja muita mausteita jos tuntuu että kastike kaipaa lisää jotakin. Itse tykkään tanakasta soosista joten lisäsin vain ripauksen oreganoa (basilikan tilalle) ja keskityin sekoittelemaan juuston tasaisesti sekaan.

Pastat kiehuvat hyvin siinä ajassa kun maut tasoittuvat herkkukastikkeessa. Tein muuten ensimmäistä kertaa tuorepastaa ja ihan samalta maistui kuin kuivattukin. Odotin jotakin enemmän.

Luin jostakin että pasta on valmista kun se tarttuu jääkaapin oveen. Pitihän sitä kokeilla ja lätkäisin pastasuiron testimielessä jääkaappini oveen. Hienosti pysyi! Ruoka oli siis valmista!

Lopullinen suoritukseni. Pakko antaa itselleen pari napakkaa taputusta olkapäälle ja todeta että hyvää tuli!

Lounastin parhaassa Nörtti-seurassa. Ensin ajattelin katsella True Bloodia, mutta vilkaistuani lautaselleni tuumasin että nörtit käy paremmin tämän kanssa. Vähemmän epämiellyttäviä mielleyhtymiä...

Alkuperäinen ohje klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti