torstai 18. maaliskuuta 2010

Leikittäiskö graafistasuunnittelijaa?

Mun piti ajastaa osa tästä projektista eiliselle, mutta unohdin... Joten nyt tulee siis koko homma kerrasta.

Kyseessä on vavva-peitto lahjaksi ystävälleni jonka laskettu aika lähenee hurjaa vauhtia. Jännää! Meitä oli projektissa mukana 3 tyttöstä, ja jokainen neuloi 7-veikka langasta neliöitä. Oletteko koskaan kokeilleet yhdistää kolmea eri käsialaa olevia pikkuisia neliöitä toisiinsa? On muuten aivan järkyttävää näperrystä. Yhden neliöt ovat tiukkaa ja siistiä neulosta, omani jokseenkin vaihtelevaa, ja kolmas vielä jotakin aivan muuta. Kuvaan hahmottelin mallia mitä lähdin virkkailemaan kasaan. Totesin että tarvitsisin vähintäänkin graafisensuunnittelijan pätevyyden, että peitosta tulisi nätti.


Toinen kuva on torstailta (jolloin alunperin kirjoitin tätä) ja tilanne oli hieman vielä vaiheessa. Osa omista neliöistäni ei ollut valmiina ja osa erään osallistujan neliöistä oli vielä Nurmijärvellä. Ai miten niin asiat jää aina viimetippaan?


Perjantaina yksi projektin tytöistä tuli viimeisten neliöidensä kanssa Nurtsilta luokseni yöksi, ja kokosimme peittoa kahteen asti yöllä Sinkkuelämää katsellen ja naksuja syöden. Ja eihän siitä vielä valmista tullut. Lauantaina aloitimme näpertämisen heti aamusta, ja ihme ja kumma, peitto tuli valmiiksi! Tässä kuva valmiista tuotoksesta. Ompelimme vielä pehmoisen vuorikankaan peittoon ettei vavva-ressukka kutia villalangan takia.


Pikkuisen peiton mitoiksi tuli lopulta 60 x 40 cm. Jos kiinnostusta ilmenee, voin laittaa tarkemmat neliöiden ohjeet tänne. Malli on todella yksinkertainen ja helppo, että tämmöiset noviisineulojatkin kuten minä onnistuvat hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti