torstai 15. huhtikuuta 2010

Ammatin arvailua

Kadehdin suunnattomasti ihmisiä jotka tietävät mitä haluavat tehdä elämällään, tai edes elämässään. Näin viimeistä edeltävänä päivänä kun AMK-yhteishaku päättyy, on hyvä ruveta leikkimään ammatinvalinta-koneilla. :D

Olen 3/4-valmis insinööri, ja epäilen vahvasti että olen aivan väärällä alalla. Tämä on hämmentävää, tai ei oikeastaan, mutta on kuitenkin ehkä vähän. Tein testin täällä klik. "Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä." Ja sain seuraavanlaisen tuloksen:

Sosiaalinen 52 %
Tieteellinen 23 %
Systemaattinen 60 %
Yrittävä 57 %
Taiteellinen 61 %
Käytännöllinen 31 %

En tiedä miten noi prosentit liittyvät mihinkään, mutta numeroita ymmärrän hyvin. Tein maalaisjärki-päättelyn noista Tieteellinen- ja Käytännöllinen-kohdista ja totesin saman asian kuin niin monesti ennenkin: ei taida tulla tästä tytöstä insinööriä. Sen sijaan olenkin Taiteellinen ja Systemaattinen, joten testi ehdotti seuraavia ammatteja muotisuunnittelija, rakennuspiirtäjä, somistaja. Kuulostaa jo niin paljon enemmän Minulta.

Taidan testailla itseni vielä jollain muullakin ammatinvalinta-koneella, on kuitenkin sen verran hauskaa puuhaa. Ja saan tietysti lisää hienoja ammattiehdotuksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti