keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

DIY Tyllihame

Vinhoinkin se on valmis! Projekti nimeltä Elämäni ensimmäinen tyllihame on saatettu loppuun lähes menestyksekkäästi. Pikkuinen suunnitteluviba siinä sattui pituuden kanssa... En nimittäin omista yhtään polvipituista leveähelmaista hametta! :D

Mutta näin sen tein:

Leikkasin jemmasta löytyneestä satiinista (mikä tahansa esim. puuvilla kangas käy) 25 cm leveän suikaleen. Oma kankaani oli 150 cm leveää, mutta en usko että 140 olisi yhtään huonompi. Tässä vaiheessa siis 25 x 150 cm kankaan suikale saatu aikaiseksi.

Tylli kannattaa myös leikata etukäteen niin ei tarvitse kesken ompelujen ruveta saksimaan. Ostin 3 m tylliä, ja leikkasin sen kokonaan 25 x 300 cm suikaleiksi. Tästä määrästä tylliä saan toisenkin hamosen aikaiseksi, mutta jos joku tykkää oikein muhkeasta alushameesta niin saa sen koko 3 m hukkumaan yhteen.

Rypytin ensimmäisen suikaleen tylliä kiinni satiiniin. Tässä ensimmäisessä vaiheessa siis 3 m tylliä 1,5 m satiinia. Selkeetä, eikö?

Sit vaan surruuttelin kankaat kiinni toisiinsa. Kokeneempi ompelija varmasti onnistuu rypyttämään samalla kun koneella ajelee, itse kiinnitin nuppineuloilla ensin ja ajelin vasta sitten.

Ja tältä näyttää luomus ensimmäisen kerronken jälkeen. Tässä vaiheessa ompelin myös 3 cm leveän kujan vyötärön kuminauhalle.

Toinen siivu tylliä. Jälleen rypytin ensin ja ompelin vasta sitten. Tässä on 2 kpl 3 m tyllisuikaletta ommeltuna peräkkäin, eli 6 m ja tämä komeus siis rypytettiin edellisen kierroksen helmaan. Kartalla vielä?

Takasauma kiinni, kuminauha paikalleen ja thädäääää! Valmis tyllihame! Helppoa mutta yksinkertaista. :)

Täytyy vain hommata jostakin riittävän pitkä hame että pääsen kokeilemaan luomustani oikeassa elämässä. Nyt painun selaamaan Trendin suurta hiusnumeroa jos löytyis uutta ideaa tähän tuccaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti